Tarifini internetten bulup yaptığım bir tarif. Yapımı çok kolay ve hafif bir tatlı siz de deneyin, çok beğeneceğinize eminim. İnşallah bir daha yaptığımda resmini çekip yayınlarım :)
Malzemeler
-2,5 s.b. süt
- Yarım s.b. irmik
- Yarım s.b. toz şeker
- Yarım paket vanilya
- 1 büyük limon kabuğu rendesi
- 1 krem şantinin içindeki bir paketi
- Üzeri için, Hindistan cevizi , yeşil toz fıstık , badem , fındık
Yapılışı
Süt, limon kabuğu rendesi ve irmiği karıştırarak pişiriyoruz. Vanilya ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz. Ocağı söndürüyoruz. Ilıyınca krem şantiyi ilave ederek çırpıyoruz. Mini fırın tepsisine bolca hindistan cevizi serpip, pişirdiğimiz lokum hamurunu eşit miktarda yayıyoruz. 1 gece dolapta soğuttuktan sonra küçük karelere keserek, üst ve alt kısımlarını hindistan cevizine, yan kısımlarını da yeşil fıstık tozuna buluyoruz. Üzerlerini badem ve fındıkla süslüyoruz.
Afiyet olsun...
NOT: Tarif, http://sevilcedeninciler.blogcu.com/3365001/ adresinden alınmıştır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder