13 Kasım 2007 Salı

TEREYAĞLI ŞEHRİYE ÇORBASI


Malzemeler
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı şehriye
- 4 su bardağı sıcak su
- 2 adet domates
- Yarım çorba kaşığı domates salçası
- Tuz, kırmızı biber
- Süslemek için maydanoz

Yapılışı
Domatesleri rendeleyin. Tereyağı ve domatesi birkaç dakika kavurun. Salça ve tuzu da ekleyip 1 dakika kadar daha kavurun. Şehriyeyi de tenceredeki malzemelerle birkaç dakika kavurun. (Şehriyeler çok fazla kabarmasınlar, biraz daha diri kalsınlar diye ben kavurmayi tercih ediyorum.) Sıcak suyu da ilave edip çorbanızı biraz tüm malzemelerle birlikte pişirin.(Su miktarını artırabilirsiniz, ben çorbaların biraz koyu kıvamlı olmasından yanayım.) Çorbayı ocaktan alıp 5 dakika kadar ağzını kapalı tutup sonrasında tencerenizin kapağını açın. Güzel bir sunum için çorbanızı maydanoz yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Lilypie 3rd Birthday PicLilypie 3rd Birthday Ticker