
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Tuz
Yapılışı
Pirincin içine biraz tuz koyarak 15 dakika kadar sıcak suda bekletin. Islattığınız pirinci soğuk suda güzelce yıkayın.(Yıkama suyunuzun bulanıklığı gidene kadar yıkayın, bu da yaklaşık 3 defa yıkamaya karşılık gelir.) Yıkanan pirincin suyunu süzün. Önce, pirincinizi sıvıyağda güzelce kavurun, daha sonra tereyağını da ilave edip bir kaç dakika kadar daha kavurun. Kavrulan pirince haşlanmış nohutu da ilave edin. Son olarak, sıcak suyu ekleyip ağzını kapatın. NOT: Pirincin tane tane olması için güzelce yıkanması ve çok iyi bir şekilde de kavrulması gerekir. Ayrıca, eklediğiniz su miktarı pirince göre değişmektedir. Eğer bu su miktarı sizin pirincinize az gelmişse biraz daha su ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder