15 Kasım 2007 Perşembe

YUMUŞACIK KIYMALI POĞAÇA


Birkaç hafta önce öğretmen arkadaşımızın evinde tanıştım bu yumuşacık poğaça ile. Tüm arkadaşlar çok beğendik ve hemen tarifini istedik. Bu tarifi sizlerle de paylaşmak istiyorum.

Hamuru için;
Malzemeler
- Yarım litre süt (2,5 su bardağı)
- 1 tane yaş maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağından biraz fazla şeker
- 7 su bardağı un (Kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir hamur elde edecek kadar un ekleyin)

İç Harç Malzemesi
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 400 gr kıyma
- 1 tane iri soğan
- 1 tane domates
- 1 tane biber
- Yarım yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber

- Üzeri için 1 yumurta ve kaşar peyniri

Yapılışı
Sütü hafif ılıtarak süt, tuz ve mayayı ilave edip mayayı eritin. İçerisine un ve sıvıyağı da ilave edip biraz yumuşak bir hamur elde edin ve hamurunuzu mayalanmaya bırakın.
Hamurunuz mayalanırken siz de iç harcı hazırlayın. Önce, tencerede, ince kıyılmış soğan ile yağı kavurun. Küp doğranmış domatesleri ve halka doğranmış biberleri de tencereye ilave edip kavurma işlemine devam edin. Kıymayı, tuzu ve karabiberi de ilave edip kavurmaya devam edin.
Mayalanmış hamurdan ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük parçalar koparıp avucumuzda hamuru açın. İçerisine iç harcınızı ilave edip hamuru kapatıp elinizde yuvarlayın ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp küçük küp şeklinde doğranmış kaşar peyniri koyun. 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Lilypie 3rd Birthday PicLilypie 3rd Birthday Ticker