7 Ocak 2008 Pazartesi

SÜPRİZLİ İRMİK HELVASI


mutfaknotlari.com sitesinden aldığım bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Tarifi hemen denedim, irmik helvasını sevenler için farklı bir çeşitleme olabilir.

Malzemeler :
- 2 su bardağı irmik
- 150 gr. tereyağ
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bard. süt
- 1,5 su bardağı su
Kreması için:
- 1 paket çikolatalı puding
Süslemek için:
- Ceviz ve hindistan cevizi
Yapılışı :
Sütü, suyu ve şekeri bir kasede karıştırın (kaynatmayın). Tereyağını tencereye alıp ısıtın, üzerine irmiği ekleyip kavurmaya başlayın, rengi istediğiniz kıvama gelince şekerli sütü dökün ve hızla karıştırın. Suyunu çekene kadar karıştırıp tencerenin kapağını kapatın, ocaktan alıp demlenmeye bırakın.
Diğer tarafta pudingi üzerindeki verilen süt miktarından 1 bardak daha az süt ilave ederek kaynatın. Demlenen helvayı bir kaseye alıp ortası boş kalacak şekilde kaşıkla şekil verin. Ortalarını pudingten doldurup üzerlerini helvayla kapatın. 10-15dk bekledikten sonra dikkatlice helvaları ters çevirin. Cevizle süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Lilypie 3rd Birthday PicLilypie 3rd Birthday Ticker