
Haşladığım kemikle et o kadar bereketliymiş ki, suyu ve etiyle 3 çeşit yemek yaptım. Etli kereviz yemeği, tandır pilavı ve düğün çorbası :)
Özellikle, küçük çocuklu evlerde çorba hiç eksik olmaz sofralardan, bizim soframız da öyle işte. Bazen, çorba konusunda tıkanıp kalıyorum çeşit konusunda. Ama, düğün çorbası güzel bir çorba, misafirler için de tercih edilebilir.
Malzemeler:
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 lt et suyu
- Hşlanmış et
- Tuz
Terbiyesi için:
- 1 yumurtanın sarısı
- Yarım limonun suyu
Yapılışı:
Tereyağı ile unu istediğiniz rengi alıncaya kadar kavurun. Üzerine et suyunu ilave edip bir yandan karıştırın. Haşlanmış etleri de ilave edip çorbanızı yaklaşık yarım saat kaynatın. Sonrasında yumurta sarısı ile limon suyunu 1 bardak soğuk suyu iyice çırpın ve çorbanıza karıştırarak yavaş yavaş katın. Birkaş dk daha çorbayı kaynattıktan sonra çorbanız hazırdır.
Düğün çorbasını isterseniz terbiyesiz yapıp sarmısaklı da yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder