14 Ocak 2008 Pazartesi

MANTAR ÇORBASI



Aslında, mantar çorbası ile hazır paket çorbalarını yaparak tanışmıştık. Oysa ki, herşeyin kendiniz tarafından üretilmesi daha sağlıklı. Ama, bazen insanın o kadar az zamanı oluyor ki hazır ürünlere başvurmak zorunda kalıyoruz. Özellikle, oğlum katı gıdalara başladıktan sonra ben hiç bir şekilde hazır ürünleri tercih etmemeyi alışkanlık haline getirdim. Gelelim çorbamıza,

Malzemeler:
- 200 gr mantar (isteğe göre daha az veya daha çok olabilir.)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4, 5 yemek kaşığı un
- 1,5 veya 2 lt ılık su
- Tuz.

Yapılışı:
Güzelce yıkadığınız mantarları küçük küçük doğrayın. Tencerede tereyağı ile unu iyice kavurun. Üzerine ılık suyu yavaş yavaş ilave edip bir yandan karıştırın. Üzerine doğranmış mantarları ekleyip 20 dk kadar pişirin. Tuzunu da ilave edip biraz daha kaynatın.
NOT: Çorbalarda koyu kıvamlı olup olmaması isteğe göre değişeceğinden un ve su miktarları net olarak belirtmedim, siz damak zevkinize göre belirleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...

2 yorum:

Betül dedi ki...

mmm mantar çorbası nefis olmuş, eline sağlık cnm içine su ile 1-2 bardak süt koyunca da krema tadı oluyor eline sağlık cnm....

Betül dedi ki...

tavsiyenizi bir dahaki mantar çorbamda deneyeceğim, teşekkür ederim. hem oğlum için de kalsiyumu yüksek bir çorba elde etmiş olurum. o zaman kremalı mantar çorbası olacak sanırım:)

Lilypie 3rd Birthday PicLilypie 3rd Birthday Ticker